FESTIVALTERREIN OPEN VANAF 12.30

PROGRAMMA 2019

HOOFDVELD

13.30 – 14.30  The Hot Dogs

Passie, dat is het woord dat het beste past bij de zes, jonge, mannen van The Hot Dogs. Passie voor de rock. Passie voor de roll. Passie voor de Rock ’n Roll! Tijdens hun optredens laten ze de geest van de vijftig- en zestiger jaren ongebreideld uit de fles spatten. Even de ogen dicht doen en in gedachten teruggaan naar die prachtige tijd van ‘toen’. De muziek van The Hot Dogs laat u ongetwijfeld even terug zweven naar vervlogen jaren………

14.45 – 15.45  Joe Undercover (Joe Cocker tribute)

Joe Undercover is de achtkoppige Joe Cocker tribute band met als frontman de enige echte ‘Dutch Joe Cocker’. Een gelouterde zanger die zowel qua stem als uiterlijk een enorme gelijkenis vertoont met Joe Cocker. Samen met een strakke ritmesectie, snerpende gitaarpartijen, meeslepende sax-solo’s en de vette soulstemmen van de twee zangeressen zorgt hij voor een geweldige muzikale show!

16.00 – 17.00 ICTC (ACDC tribute)

Vijf jaar terug lieten de heren van het Belgische ICTC de bomen die op het Roosendaalse Vrouwenhofpark staan behoorlijk schrikken. Bladeren dwarrelden naar beneden. Alle registers stonden open en de ACDC sound rolde over het Blommenkinders hoofdveld. En natuurlijk hopen en verwachten we dat ook dit jaar dat gaat gebeuren. De ACDC sound is, moet en zal overweldigend zijn!

17.15 – 18.30 F.L.O.Y.D. (Pink Floyd tribute)

Vorig jaar hielden we een enquête, welke band moeten we volgend jaar beslist programmeren? Bovenaan het lijstje prijkte Pink Floyd. De enquête uitslag hebben we graag omarmd. Maar dan moet je ook nog een band van topniveau vinden. En laten we die nu in het Franstalige deel van België hebben gevonden. F.L.O.Y.D. Een band waarbij in de aderen van de negen leden het echte Pink Floyd bloed stroomt.

18.45 – 20.00 FOCUS

Focus viert een feestje. Ze bestaan dit jaar vijftig jaar! En is daarmee één van de langst optredende Nederlandse bands. Focus heeft een imposant aantal hits op hun naam. Niet alleen in Nederland of Europa, maar ook ver daarbuiten. Focus was één van de succesvolste exportproducten. Met nog weinig sleet overigens. Focus tourt nog steeds ‘all-over-the-world’. Maar dit jaar komen ze ‘gewoon’ in Roosendaal voorbij op het Blommenkindersfestival.

20.15 – 21.30 Band Of Friends (Rory Gallagher’s oorspronkelijke bandleden)

Band of Friends, opgericht in 2011, bestond tot het begin van dit jaar uit de oud bandleden van Rory Gallagher: Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) en de Nederlandse topgitarist Marcel Scherpenzeel.
Op zaterdag 19 januari 2019 overleed volledig onverwacht drummer Ted McKenna. Daarna nam John Martin voorlopig de plaats van Ted in. Band Of Friends speelt nu verder als een viering van het leven en de muziek van Rory Gallagher én Ted McKenna.

21.45 – 22.45 Woodstock Tribute Band

Welke band kies je als afsluiter van een festival? Iedere jaar weer een hele moeilijke keuze. Behalve dit jaar. Dit jaar is het immers, zucht, al weer vijftig jaar geleden dat het legendarische Woodstock festival plaatsvond. En wie is dan beter geschikt dan de Woodstock Tribute Band om het Blommenkindersfestival 2019 af te sluiten? Met muziek van onder andere Ten Years After, Santana, The Who, Janis Joplin, Crosby Stills Nash & Young. Yes!

 

ROCKET PODIUM
Het Rocket Podium staat dit jaar volledig in het teken van ‘The Blues’

13.45 – 14.45 The Remedy

Van verschillende kanten ontvingen wij tips over deze band. In de trant van: Wat een ongelofelijk lekker band met jonge bluesmannen! En dat bleek te kloppen. Een bijzonder soort jongens. Weliswaar jong, maar wel allen voorzien van een oude ziel. Apart toch? En mooi dat de bluesvonk op deze manier is overgesprongen en uit zal branden tot een lekker bluesvuur. Onder andere Stevie Ray Vaughn, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Julian Sas en Kenny Wayne Shepherd komen voorbij.

15.30 – 16.30 Stansoon ft. Magic Frankie

Stansoon geeft een eigentijdse invulling aan het begrip ‘Blues’. Blues maar dan als een trip naar de hemel. Vol onverwachte wendingen, vol staccato ritmes, vol plezier, vol creativiteit. Moet je meemaken!! Magic Frankie hoeft geen toelichting. Toch? Vooruit dan; maakte in de jaren tachtig furore met zijn Blues Disease. Tot het noodlot toesloeg en Frankie  geraakt werd door de donkere kant van ‘the blues’. Gelukkig is The Gangster Of The Blues al weer jaren back in business.

17.15 – 18.15 Greenwood Peter Green’s Fleetwood Mac

Slechts vier jaar speelde oprichter Peter Green bij Fleetwood Mac. Achteraf gezien een magische periode. Een tijd waar legendarische hits ontstonden als Black Magic Woman, Albatross, Need Your Love So Bad, Oh Well, Man Of The World, en The Green Manalishi. Het Belgische Greenwood speelt juist de nummers van Fleetwood Mac uit die hele bijzondere periode. Onze vijf Vlaamse vrienden van Greenwood geven hun eigen bezielde draai aan het werk van hun grote voorbeelden.

19.00 – 20.00 Bintangs

Bintangs is de oudste nog bestaande rock/blues band van Nederland. Hadden grote hits met Ridin’ On The L&N en Travelling In The USA. Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend.  Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. Onder leiding van Oer-Bintang en mede-oprichter Frank Kraaijeveld een meer dan graag geziene en veel spelende act op de Nederlandse podia.


OPENLUCHTTHEATER

14.00 – 15.00 Diamond On The Rocks (Neil Diamond Tribute)

Enkele jaren geleden ontmoetten Kris ‘Kirri’ Valvekens en Jan Cuyvers elkaar tijdens een gezamelijk optreden in een jam-band. Jan was ondersteboven van de ongelooflijke zangkleur van Kirri’s stem, helemaal in de stijl van Neil Diamond. Jan voor om hier iets meer mee te doen, … en zo werd de zevenkoppige tributeband Diamond-on-the-Rocks geboren, een band die put uit het enorme repertoire van Neil Diamond.

15.30 – 16.30 Back To The Who

Back To The Who speelt de muziek van wat begin jaren ’70 bekend stond als ‘de luidste band ter wereld’, The Who! Vier jonge honden van ‘nu’ halen alles uit hun kast om de explosieve en energieke sfeer van The Who op het podium te laten spetteren. Hun publiek in één beweging mee te sleuren naar de sixties en seventies. Na hun optreden zal vast weer iedereen t-t-t-t-talking about hun generation………

17.00 – 18.00 Jan Rot Band

Op zijn 60e verjaardag introduceerde Jan de Nieuwe Jan Rotband. Met die band is hij op tour en ze spelen repertoire van Jan dat barst van de verbluffende vertalingen, heerlijk muzikaal is en geweldig gezongen. Het Beste van de albums Stop de tijd en Magistraal, maar ook nummers uit Jan’s jaren ’90. Nederpop, Elvis, Bach en Springsteen…“Het Beste moet nog komen” zingt hij op het nieuwste album. Het Beste is nu. Mis het niet!

18.30 – 19.30 Jacques Mees plays Bob Dylan

Jacques Mees was negen jaar jong toen hij figuurlijk werd getroffen door de bliksem. Dat gebeurde toen hij voor de eerste keer Bob Dylan hoorde zingen. Vanaf dat moment wilde hij maar één ding: worden net als Bob Dylan. Daarin is hij wonderlijk goed geslaagd. Zijn stem is bijna 1-op-1 die als zijn grote voorbeeld in betere tijden klonk. Om het wonder compleet te maken; qua uiterlijk lijkt hij sprekend op zijn idool!

20.00 – 21.00 All McCartney (Paul McCartney Tribute)

Sir Paul heeft heel veel hits geschreven. Natuurlijk voor de The Beatles, maar ook voor Wings en als solo artiest. All McCartney diept juist niet het spoor van The Beatles uit maar volgt de route die Paul aflegde zónder deze band. En dan blijkt weer hoe groot zijn repertoire is. All McCartney is een gezegende band, een band instrumentaal naspelen is vaak goed te doen, maar de zangstem heeft natuurlijk de allergrootste impact. All McCartney beschikt over een zanger die de zangstem van Sir Paul griezelig goed benaderd. Checken die band!

 

Festivalpresentatoren: René Bruijnincx en Willem-Jan Uytdehage

Vanwege de uitbreiding van het festival met een vierde podium en het feit dat er meer bands dan ooit optreden zijn er dit jaar twéé presentatoren. Natuurlijk onze ‘vaste’ presentator René, een echte popmuziekkenner die ‘toen’ ook nog eens intensief beleefd heeft.  Willem-Jan heeft al de nodige ervaring als presentator bij onder andere Roller Derby evenementen. Hij heeft ‘toen’ weliswaar niet meegemaakt, maar hij heeft de muziek van toen met de paplepel ingegoten gekregen…

Blommenkids

De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium ook nu een eigen plek.  De jongste blommenkinders kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten.  Kids kunnen zich laten schminken. Er zijn super leuke workshops die worden verzorgd door De Meisjes Van Willem en Adelheid. In het Rosarium is een avontuurlijk autoparcours uitgezet waar jonge coureurs zich even Max Verstappen kunnen wanen.

Fotomoment: Beach Boys

In het Californië van de jaren zestig was het strand alles behalve ‘stil en verlaten’. Laat je fotograferen als Beach Boy of Beach Girl, maar nu op een strand midden in het Roosendaalse Vrouwenhofpark…….!

Festivalmarkt

Een intieme markt waar leuke spulletjes voor een mooie prijs op de kop kunnen worden getikt. Er zijn kraampjes met onder andere: oosterse artikelen, tweedehands boeken, elpees en singles, festival merchandise, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen, henna tattoos en nog veel meer.

Mini Max Verstappen Auto Skelter Circuit

Voor onze kleine(re) bezoekers is er in het Rosarium een heus circuit aangelegd waar ze zich even een mini-Max of mini-Maxima kunnen voelen. Veiligheidsgordels vast? Racen maar!

Fotomoment

Vanaf 2014 is op het festivalterrein het ‘fotomoment’ aanwezig. Duizenden bezoekers lieten zich hier fotograferen. Als een Beatle op het beroemde Abbey Road zebrapad, als John of Yoko in het Hilton bed, als ‘Easy Rider’ motorrijder, als onderdeel van de beroemde Beatles hoes ‘Sgt.Pepper’.
Dit jaar staan de Beach Boys centraal. Daar hoort een strand bij, palmbomen, een surfplank en een buggie…..