FESTIVALTERREIN OPEN VANAF 12.30

PROGRAMMA 2022 (under construction)

HOOFDVELD

13.30 – 14.30    VAN BRENGHE

Ze stonden in het voorprogramma van Golden Earring en BLØF. En op heel veel festivals. Met bijna 20 jaar ervaring spelen deze mannen moeiteloos covers van allerlei soorten bands. Van allerlei soorten muziekstijlen. Uit alle werelddelen. Van Queen tot Alice Cooper. Van Steppenwolf tot Bruce Springsteen. Van Rammstein tot Coldplay. En dat ook nog eens op topniveau. Als dat geen lekker begin is!

14.45 – 15.45    THE BOSS BROTHERS  tribute to BRUCE SPRINGSTEEN

Wie kent ze niet? Born To Run, The River, Dancing In The Dark, Streets Of Philadelphia en ga zo maar door. Bruce, The Boss, Springsteen heeft de afgelopen decennia met zijn vele hits de status van popGod bereikt. The Boss Brothers brengen in een achtkoppige bezetting, die precies gelijk is aan die van de gouden E-Street Band periode, de legendarisch geworden hits. En dat doen ze stuiterend van energie. Net als Bruce zou doen…

16.00 – 17.00    ROOTS  tribute to PEARL JAM

Met een gezamenlijke liefde voor één van de grootste rockbands aller tijden brengt Roots bruisende liveshows. De band is een geoliede machine die muzikaal over je heen dendert. De vlekkeloze muzikale uitvoering samen met de authentieke banduitstraling maken de band tot een zinderende, adembenemende, benadering van Pearl Jam. Naast de grote hits uit de jaren 90 zoals ‘Alive’, ‘Black’ en ‘Jeremy’, speelt Roots ook nummers van de laatste jaren als ‘Sirens’ en ‘Just Breathe’. Een must see…

17.15 – 18.30    BACK TO THE WHO  tribute to THE WHO

Back To The Who speelt de muziek van wat begin jaren ’70 bekend stond als ‘de luidste band ter wereld’, The WHO! Vier jonge honden van ‘nu’ halen alles uit hun kast om de explosieve en energieke sfeer van The Who op het podium te laten spetteren. Hun publiek in één beweging mee te sleuren naar de sixties en seventies. Na hun optreden zal vast weer iedereen t-t-t-t-talking about hun generation…

18.45 – 20.00    MUMFORDS CALLING  tribute to MUMFORD AND SONS

Sinds 2009 is Mumford and Sons uitgegroeid tot een hele grote naam. Songs als Little Lion Man zijn overal voortdurend te horen. En dan was er ineens Mumfords Calling! In mum van tijd hebben ze zich de muziek van Mumford and Sons eigen gemaakt en speelden ze op tal van podia. Geïnspireerd en uitgedaagd door de gelaagdheid en muzikaliteit in de muziek van hun grote voorbeeld brengen ze op geheel eigen wijze een indrukwekkende ode aan deze band.

20.15 – 21.30    MOTHER MERCURY  tribute to QUEEN

Queen is sinds vele jaren hofleverancier van de Top 2000. Het laatste jaar stond Queen met maar liefst 34 (!!) hits in deze fameuze lijst genoteerd. Het Belgische Mother Mercury is één van de meest gevraagde Queen tribute bands van Europa. In het bezit van een f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h-e frontman zetten ze overal festivalterreinen op hun kop. De vlag ging daarom uit toen we ze definitief hadden weten vast te leggen voor het Roosendaalse Vrouwenhofpark.  Loop je warm. Maak je hoofd leeg. Smeer je keel. Tijd voor een feestje. Feestje? Euh… nee…. FEEST!! (met hoofdletters)

21.45 – 22.45    SLASH N’ ROSES  tribute to GUNS N’ ROSES

Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten. Samen hebben de mannen van Slash N’ Roses vele jaren live- en studio ervaring. En, belangrijker, delen ze dezelfde liefde en passie voor stevige muziek. Hun setlist bevat hits als Paradise City, November Rain, Sweet Child O’Mine en Live & Let Die.  Slash N’ Roses staat voor de authentieke sound en de beleving van een echte Guns N’ Roses show. De performance staat als een huis, de details kloppen en de passie spat er van af. Met een daverende show sluiten ze de veertiende editie van het Blommenkindersfestival af.

ROCKET PODIUM   ‘The Blues’ is still alive!

13.45 – 14.45    GARY MOORE TRIBUTE BAND

Hij is razend populair bij de liefhebbers van technisch perfect en razendsnel gitaarwerk en heeft bij een reeks topbands, onder andere Ayreon, gespeeld: Marcel Coenen. Marcel heeft een topteam van begenadigde muzikanten rond hem heen verzameld om het werk van een van de grootste blueslegendes aller tijden te spelen: Gary Moore. En dat gaat ze buitengewoon goed af. De Gary Moore Tribute Band houdt de blues van Gary Moore still alive…

15.15  –  16.15    FLAVIUM

Flavium werd in 1969 opgericht. Door de jaren heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In te Top 40                scoorde Flavium met ‘Nightlife’ en ‘Nobody Knows You When You’re Down And Out’. In de popencyclopedie wordt Flavium ‘Nederlands meest consistente bluesband’ genoemd. De band deelde het podium met grootheden als BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Eelco Gelling en Jan Akkerman. Flavium is weliswaar gelouterd en meer dan ervaren, maar de band heeft nog steeds ‘het gevoel’, ‘the blues’. Zeker als ze samen live spelen.

16.45 – 17.45    RALPH DE JONGH’S ROADTRIPPIN’ DESERTBLUES PARTY

Ralph de Jongh is een hele grote naam geworden in het Nederlandse bluescircuit. Hij is een van de meest optredende Nederlandse muzikanten. Op alle kleine en grote bluespodia heeft hij inmiddels gestaan. Ook op het Blommenkindersfestival heeft Ralph al meerdere keren gespeeld. Deze keer komt Ralph met een nieuwe band op het festival spelen. En natuurlijk zoals altijd met diep doorleefde songs. En met een onnavolgbaar energieke presentatie; zoals altijd zichzelf én zijn publiek in vervoering brengend. Ralph moet je gezien, euh nee.., beleefd hebben!

18.15 – 19.15    FARSTREET REÜNION

Als jonge jongen verbaasde Jasper Verstraaten zijn publiek. Zijn bezielde gitaarspel was toen al van een onnavolgbaar hoog niveau. Van razendsnel vet scheurend tot ragfijn ingetogen. Vele jaren trad hij op talloze podia op met zijn band Farstreet. Tot Farstreet medio 2019 stopte.. En dan hebben wij goed nieuws! Farstreet is in de zomer van 2021 toe aan een muzikale reünie! En dat doen ze natuurlijk in hun home town en op het festival waar ze eerder feest vierden: het blommenkindersfestival…..

19.45 – 20.45    JUKE JOINTS

De winnaars van de Dutch Blues Foundation Award voor ‘Best Dutch Blues Band’ in 2012 en 2016 zetten door de jaren heen vele Nederlandse podia in vuur en vlam maar zijn ook internationeel gerespecteerd in landen als Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Noorwegen en zelfs de USA. In de Benelux staan festivals als North Sea Jazz, Moulin Blues en Bospop op het band-CV. Jan Akkerman springt regelmatig het podium op om met The Juke Joints mee te spelen. Hun sound omschrijven? Megadynamische-pompende-aanstekelijke-ADHD-Blues.

ALL OVER THE PLACE

Je kan ze dit jaar overal aantreffen. De rondtrekkende acts Featers & More en One Man Band Di Stepano. Lekker eigenwijs bepalen ze zelf waar en wanneer ze optreden.

15.00 – 20.00    ONE MAN BAND DI STEPHANO

Hoe moet je One Man Band Di Stephano in hemelsnaam omschrijven? Een poging: Eenmans blaasorkest, Straattheater, Amusement, One Man Band, Ein Mann Kapelle, Ein Mann Orchester, Looporkest,  Nikkelen Nelis, Koperen Ko, trom op de rug en saxofoon, zonder batterijen en stekkers, CO2 neutraal, cultureel erfgoed en nog veel meer. Sinds 1985 spelend in en om Nederland. Graag gezien, komisch en populair. Zo!

16.00 – 21.00    FEATHERS & MORE

Het Antwerpse duo Feathers & More loopt, fietst en treint door de wereld met banjo en gitaar op de rug en een fraaie selectie liedjes in de knapzak. Ingrid Veerman en Oswald Martens vormen samen Feathers & More. Ingrid werd van punkvoorvrouw in Bossen & the Lipstick Painters country zangeres en Oswald Martens maakte eerder deel uit van The Flatland Billies met Americana. Twee stemmen, gitaar en banjo vertellen over de liefde in al zijn gelukte en mislukte vormen. Verder passeren er een heleboel gezamenlijke helden in de covers die ze brengen (van Wannes Van De Velde tot Hank Williams)

OPENLUCHTTHEATER

14.00 – 15.00    LOS PERDIDOS

Toe aan een vakantie? Los Perdidos brengt het vakantiegevoel naar je toe! Met een mix van Latin, Gipsy, Spaans en Jazz. Je weet wel, de muziek die je vooral in Zuid-Amerikaanse landen in onverwachte hoeken tegen kunt komen. Trek je dansschoenen maar aan. Stil genieten mag natuurlijk ook… Los Perdidos is een muzikaal collectief rondom frontman/meestergitarist Remko Willems en zijn slaggitarist Joshua Smits. Voor de muzikanten in deze vriendengroep geldt dat het plezier in, met en door de muziek het allerbelangrijkste is. En dat stralen ze weten ze uit te stralen naar hun (vakantie-) publiek!

15.30 – 16.30    HENDRIX ALIVE PROJECT   tribute to JIMI HENDRIX

Om een Jimi Hendrix tribute band te vormen heb je steevast een héél groot probleem: je moet beschikken over een gitaarvirtuoos. Want ja, de beste, origineelste en meest vernieuwende gitarist ooit trachten te evenaren? Pfoeh..  Laten we je meteen geruststellen, met dat probleem heeft Hendrix Alive Project niet te maken. Zij beschikken immers over Eelco Bisschop. Een gitarist die adembenemende techniek koppelt aan intense beleving. Kippenvel gegarandeerd!

17.00 – 18.00    FRISKY WHISKY 

Frisky Whisky is een band met muzikanten die vele tientallen jaren ervaring in bands en solo projecten achter de rug hebben. En bij wie alles draait om de liefde voor dé klassiekers uit sixties, seventies en eighties. Songs die, net als whisky, met de jaren lekkerder smaken naarmate ze ouder worden. Songs die soms intiem en zacht gebracht worden. Soms uitbundig en hard. Wat Frisky Whisky extra smaak geeft is dat vader Hans en dochter Hanneke samen verantwoordelijk zijn voor genetisch op elkaar afgestemde zangpartijen. Sláinte! (‘Proost’ mag ook…)

18.30 – 19.30    DICK VAN ALTENA

Tijd voor country! Tijd voor de beste zanger van dit genre. Tijd voor, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, Dick van Altena, uitgeroepen tot beste countryzanger van Nederland. Opper-bromsnor Johan Derksen is een groot fan van Dick van Altena en noemt Dick een geniale zanger. Terecht weidde Derksen een volledige documentaire aan Dick. Gewoon je ogen dicht doen. Zijn gebronsde stem bij je naar binnen laten komen. En genieten. Genieten. En nog eens genieten….

Festivalpresentatoren:   René Bruijnincx en Eric van Deelen

De presentatoren werken nauw samen om alle bands aan het publiek voor te stellen. René, een echte popmuziekkenner die ‘toen’ ook nog eens intensief beleefd heeft en Eric, ook geen onbekende verschijning in Roosendaal; onder meer als voormalig stadsdichter (2017-2020), de Roosendaalse Gedichtenroute en oprichter van het Dichterscollectief  ‘De Ganzenveer’. Ook dit jaar zijn beide presentatoren van grote afstand te herkennen aan hun opvallende kleding.

Graffiti demo wachten op bevestiging

Graffiti is van alle tijden. De laatste jaren is Roosendaal één van de steden waar graffiti op hoog niveau wordt vervaardigd. Graffiti walhalla The Loods is the-place-to-be voor graffiti kunstenaars. In het enorme gebouw zijn voortdurend graffiti-artiesten aan de slag om de mooiste kunstwerken te spuiten. Van jonge pas beginnende kunstenaars tot gelouterde nationale artiesten en internationale grootheden. The Loods verzorgt tijdens het festival midden op het festivalterrein een graffiti demo. Altijd meer willen weten over graffiti? Ga een kijkje nemen!

Blommenkids

De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium ook nu een eigen plek.  De jongste blommenkinders kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten.  Kids kunnen zich laten schminken. Er zijn super leuke workshops die worden verzorgd door De Meisjes Van Willem en Adelheid.

Festivalmarkt

Een intieme markt waar leuke spulletjes voor een mooie prijs op de kop kunnen worden getikt. Er zijn kraampjes met onder andere: oosterse artikelen, tweedehands boeken, elpees en singles, festival merchandise, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen, henna tattoos en nog veel meer.

Mini Max Verstappen Auto Skelter Circuit

Voor onze kleine(re) bezoekers is er in het Rosarium een heus circuit aangelegd waar ze zich even een mini-Max of mini-Maxima kunnen voelen. Veiligheidsgordels vast? Racen maar!

Fotomoment: Groeten uit…

Vanaf 2014 is op het festivalterrein het ‘fotomoment’ aanwezig. Tienduizenden bezoekers lieten zich hier al fotograferen. Als een Beatle op het beroemde Abbey Road zebrapad, als John of Yoko in het Hilton bed, als ‘Easy Rider’ motorrijder, als onderdeel van de beroemde Beatles hoes ‘Sgt.Pepper’.
Dit jaar kun je je eigen ansichtkaart maken. Maak er iets moois van!