FESTIVALTERREIN OPEN VANAF 12.30

PROGRAMMA 2023   

HOOFDVELD

13.30 – 14.30    DOE MAAR door AWOEI!

Eind jaren zeventig brak in Nederland de Doe Maar gekte uit. Met een combinatie van ska, punk en reggae creëerde Doe Maar een uniek eigen geluid. Ze scoorden hit na hit na hit. Talloze meisjesharten werden veroverd, en gebroken…. De songs kregen eeuwigheidswaarde en werden op den duur klassiekers. Dat wordt genieten op het Vrouwenhof! Tribute band Awoei! gaat daar zeker voor zorgen….

14.45 – 15.45    PAUL SIMON door ROCKLING COMPANY PRESENTS PAUL SIMON

De kleine grote Paul Simon bleek al in de jaren zestig een muzikaal genie te zijn. Van 1964 tot 1970 vormde Simon de helft van het legendarisch duo Simon & Garfunkel. Sinds 1970 is hij soloartiest. Of hij nu onderdeel uitmaakte van het duo of optrad als soloartiest, de hitproduktie had er absoluut niet onder te lijden. Talloze wereldhits staan op zijn repertoire. De Rockling Company pakt op het festival groots uit. Ondersteun door blazers wordt een spetterend eerbetoon aan Paul Simon gebracht. Genieten!!

16.00 – 17.00    NIRVANA door THE SERVANTS (België)

Nirvana veroverde de wereld in recordtempo. Hun doorleefde, rauwe, grunge sloeg enorm aan. Helaas kwam er veel te snel een einde aan Nirvana door het overlijden van frontman Kurt Cobain. De muziek van Nirvana bleek tijdloos. Nog steeds is de band bij jong en oud razend populair. De Belgische Nirvana tribute band The Servants benadert de spirit van Nirvana op ongeëvenaarde wijze.  Haal je legerkistjes, houthakkershemd en gescheurde jeans maar van zolder. The Servants nemen je mee naar Seattle anno 1994. Yeah!

17.15 – 18.30    PAUL  McCARTNEY door ALL MC CARTNEY

Niet te geloven dat Paul McCartney zoveel wereldhits heeft geschreven. Zowel bij en voor The Beatles, als frontman van Wings en als solo artiest. Niet normaal… En nog steeds is Sir Paul succesvol. En nog steeds treedt Sir Paul op.  En nog steeds zijn de concertzalen binnen een paar minuten uitverkocht. All McCartney maakte al eerder diepe indruk op het Blommenkindersfestival. Toen nog op het podium van het openluchttheater. De mannen hebben plannen om de indruk die ze toen hebben achtergelaten verder uit te diepen.

18.45 – 20.00    ABBA door Waterloo 74 (Oekraïne)

Met ‘Waterloo’ kwam, zag en overwon ABBA in 1974 het Eurovisie Songfestival. Talloze wereldhits volgden. ABBA werd één van de grootste bands ooit.  Door hun grote tijdloze hits, door films, door musicals. Het succes blijft maar voortduren. De Oekraïense band Waterloo 74 hebben de afgelopen jaren in heel Europa op talloze festivals opgetreden en evenals hun grote voorbeelden vele harten veroverd. De jongens en meiden van Waterloo 74  dragen de passie die zij voor ABBA hebben gegarandeerd over op het Blommenkinderspubliek!

20.15 – 21.30    COLDPLAY door COVERPLAY (België/Frankrijk)

Coldplay populair in Nederland? Nou en of! Toen vorig jaar de kaarten voor de 2023 concerten te koop kwamen ontstond er een digitale rij van 600.000!! wachtenden. De vier Amsterdamse concerten waren dan ook in recordtijd uitverkocht. Maar….. je kan ook gewoon op 23 juli naar het Roosendaalse Vrouwenhofpark komen en de vele prachtige Coldplay songs ervaren. Dan met passie gespeeld door de Frans/Belgische top-tribute-band Coverplay!

21.45 – 22.45    ROLLING STONES door EXILE

Geweldig toch die Rolling Stones? Al 61 (!!!!!!!!) jaar actief als band. Altijd spelend voor uitverkochte stadions. Prachtig om te zien hoe opa’s en oma’s met hun kinderen en kleinkinderen concerten van The Stones bezoeken. En misschien staan er tijdens de afsluiting van het Blommenkindersfestival ook weer heel veel opa’s en oma’s met hun kinderen en kleinkinderen te genieten van de tijdloze muziek van The Rolling Stones. Exile is in ieder geval met voorsprong de beste Nederlandse Rolling Stones tribute band. Die gaan er een geweldig feestje van maken.

ROCKET PODIUM   

14.00 – 15.00    FLEETWOOD MAC door GREENWOOD (België)

Je had Fleetwood Mac en je had Fleetwood Mac. In de eerste Fleetwood Mac samenstelling was Peter Green de grote man. Een fenomenale zanger, componist en gitarist. Blues voerde de boventoon. Maar Fleetwood Mac was toen ook succesvolle met prachtige songs met een psychedelische ondertoon. GREENWOOD is een tribute band die in België erg populair is. Niet gek trouwens als je ziet hoe zij zich op weergaloze wijze de songs van Peter Green hebben eigengemaakt.

15.30  –  16.45    MARCEL SCHERPENZEEL BAND

Als Amsterdammer Marcel Scherpenzeel op het podium staat pak hij je bij je lurven en laten je ogen hem niet meer los. Ondertussen registreren je oren een technische virtuoos die er geen moeite mee heeft de vuige randjes op te zoeken.  Rory Gallagher’s originele band onderkende Marcel’s magische kwaliteiten, zij vroegen hem bij hen te komen spelen. Dat deed hij meer dan 10 jaar lang. Als je passie gekoppeld aan virtuositeit wil meebeleven, dan mag je dit optreden niet missen!

17.15 – 18.30    JULIAN SAS BAND

De Julian Sas Band is sinds jaar en dag de nummer één bluesrockband van Nederland. En dat zal nog wel een tijd zo blijven. Julian Sas wordt vaak vergeleken met zijn helden Rory Gallagher en Jimi Hendrix. Hij kan harde, opzwepende gitaarsolo’s neerzetten, maar kan ook heel breekbaar, verstild akoestisch spelen. Hij hoeft een song maar één keer te horen en kan deze  dan a la Mozart feilloos naspelen of er een volledig eigen draai aan geven. Wow!

19.00 – 20.00    HERMAN BROOD door YADA YADA

Creatief was hij, Hermanus Brood. Een begenadigd pianist. Een zanger voorzien van een heerlijke rockstem. Een kunstenaar met een eigen stijl. En, niet te vergeten, een componist die de ene na de andere song moeiteloos uit zijn mouw schudde. Een man ook met een charismatische podiumuitstraling. Spraakmakend, zo wordt het optreden van tribute band Yada Yada omschreven. Frontman ‘Stick’ weet een nieuwe ‘verse’ Brood neer te zetten. Naast een retestrakke band wil het publiek toch ook een vleugje ‘Herman’ zien en voelen. Nou…. let maar eens op!

 

 

OPENLUCHTTHEATER

13.45 – 14.45    DE CALLE (België)

De Calle doet het helemaal in zijn eentje. Op het Blommenkindersfestival brengt hij een eerbetoon aan twee Nederlandse singer/songwriters pur sang: Boudewijn de Groot en oer-hippie Armand. De Calle is trouwens altijd in voor een verrassing. Het zou zo maar kunnen zijn dat hem, afhankelijk van de sfeer en zijn gemoed, duidelijk wordt dat zijn publiek overgoten moet worden met de inval die hem op dat moment treft. Want De Calle staat voor creatieve ingevingen. Niemand houdt hem tegen, iedereen komt hem tegen.

15.15 – 16.15    CROSBY STILLS NASH door SWEET JUDY BLUE (Amerika/Engeland/Nederland)

Geen andere rockgroep heeft zo’n grote indruk achtergelaten met meerstemmige muziek dan CS&N. Zonder moeite werden door het drietal prachtige harmonieuze songs uitgevoerd. Tijdens de summer of love periode werden zij top of de bill, en dat zijn ze altijd gebleven. Door het overlijden, begin dit jaar, van David Crosby kwam er een einde aan deze legendarische band. . Sweet Judy Blue bestaat uit een Amerikaan, Engelsman en Nederlander. De samenzang van het drietal paste zo goed dat ze het aandurfden om een CS&N tribute te vormen. En…. meer dan terecht!

16.45 – 18.00    U2 door U2BE  (België)

Hoe lang staan Bono en zijn mannen al weer niet op de planken? Bijna vijftig jaar? Niet te geloven. Zo lang, zo veel succes hebben. Ongekend. Een paar hits noemen? Sunday Bloody Sunday, With Or Without You, Beautiful day, Pride, en ga zo maar door. Nummers die je in je hoofd meteen meezingt. U2BE is één van de meest authentieke U2 tributes van Europa, een must see voor iedereen die van de weergaloze U2 sound houdt. 

18.30 – 19.30    RED HOT CHILI PEPPERS door RED HOT MONKS

De Amerikanen van RHCP waren de eersten die met ongeëvenaard succes funk, rap, punt en pop combineerden met rock. En daar gooiden ze ook nog eens een wervelend dynamische muzikale saus overheen. Aan het eind van de vorige eeuw braken zij definitief door met het album Californication dat boordevol met hits stond. De stuiterbeestende rasmuzikanten van Red Hot Monks weten precies de juiste energieke geest van RHCP te treffen.  Let’s funk it to the bone!

 

Festivalpresentatoren:   ERIC VAN DEELEN EN WILLEM-JAN UYTDEHAGE

De presentatoren werken nauw samen om alle bands aan het publiek voor te stellen. Eric is een muziekliefhebber pur sang, als DJ actief bij SOOZ. Maar ook ‘het woord’ is hem niet vreemd als voormalig Stadsdichter(2017-2020) van Roosendaal. Willem-Jan heeft de popmuziek met de paplepel ingegoten gekregen. Hij speelde in verschillende bands en is en was, net als Eric, actief als DJ. Daarnaast is ook hem als professioneel woordvoerder ‘het woord’ niet vreemd.

Blommenkids

De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium ook nu een eigen plek.  De jongste blommenkinders kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten.  Dit jaar mogen de kinderen iets wat ze thuis nooit zullen mogen! Echte auto’s beschilderen! Kids kunnen zich ook laten schminken. Er zijn super leuke workshops die worden verzorgd door Adelheid.

Festivalmarkt

Een intieme markt waar leuke spulletjes voor een mooie prijs op de kop kunnen worden getikt. Er zijn kraampjes met onder andere: oosterse artikelen, tweedehands boeken, elpees en singles, festival merchandise, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen, henna tattoos en nog veel meer. Daarnaast is er nog van alles te beleven zoals ASO entertainment met een Transdans Act.

 

Fotomoment: Back To Woodstock

Vanaf 2014 is op het festivalterrein het ‘fotomoment’ aanwezig. Tienduizenden bezoekers lieten zich hier al fotograferen. Als een Beatle op het beroemde Abbey Road zebrapad, als John of Yoko in het Hilton bed, als ‘Easy Rider’ motorrijder, als onderdeel van de beroemde Beatles hoes ‘Sgt.Pepper’.
Dit jaar kun je als hippie terug naar Woodstock 1969!