FESTIVALTERREIN OPEN VANAF 12.30

PROGRAMMA 2024   

HOOFDVELD

13.30 – 14.30    THE DEAD WAX 

Semi-akoestische Rock, Pop & Blues, gespeeld door mannen met échte levenservaring, dat is The Dead Wax. De band zorgt voor een sixties-achtige vibe, geïnspireerd door helden als Lou Reed, Cream, CCR, David Bowie, Neil Young en Iggy Pop, maar ook door meer moderne acts als The Black Keys. Frontman Remko Willems is een virtuoze en eigenzinnige gitaarvirtuoos. The Dead Wax opent de zestiende editie van het Blommenkindersfestival met een heerlijke melange van tijdloze, herkenbare muziek. Heerlijk om zo door deze topmuzikanten in de juiste stemming gebracht te worden. Love, Peace and Happiness!

14.45 – 15.45    LED ZEPPELIN  door LETZ ZEPPELIN

In de jaren zeventig was Led Zeppelin de populairste en best verkopende band op die blauwe bal die wereld heet. Ze kwamen, ze zagen en ze overwonnen. Het was de eerste echte ‘albumband’. Ze vonden het belangrijker om goede albums te scoren dan de verplichte hits. Het mooie was dat die hits er automatisch toch kwamen. En wat voor hits. We noemen er een paar. Whole Lotta Love, Immigrant Song, Since I’ve Been Loving You en hun aller-allerbekendste en grootste hit, het ontroerend mooie Stairway To heaven. Letz Zeppelin neemt je mee naar de wonderwereld van Led Zeppelin. Ogen dicht, genieten, meezingen, meespringen. Laat je lekker gaan….

16.00 – 17.15   WOODSTOCK TRIBUTE BAND

Dit jaar is het, zucht, diepe zucht, alweer 55 (!) jaar geleden dat het legendarische Woodstock festival plaatsvond. Dit festival stond boordevol fantastische, legendarische bands. Waar onder andere muziek klonk van Jimi Hendrix, Santana, The Who en Crosby, Stills, Nash & Young. De Woodstock Tribute Band is een gelouterde band met veel, heel veel, podiumervaring. En die ervaring is nodig ook als je de muziek van al die verschillende bands op topniveau wil spelen. Maar laat dat maar over aan deze band! De Woodstock Tribute Band weet de sfeer van toen weer helemaal terug te brengen.  En dan presenteren ze ook nog eens een bijzondere ode aan Janis Joplin die gegarandeerd gaat zorgen voor kippenvel.

17.30 – 18.30    DEEP PURPLE  door STORMBRINGER

Deep Purple brak eind jaren zestig en begin jaren zeventig door met een reeks legendarische nummers zoals Smoke On The Water (met die meer dan herkenbare in de hemel geboren gitaarriff!) Highway Star, Hush, Woman From Tokyo en Speed King. De band stond in de hele wereld op nummer 1. En nog steeds is hun muziek mateloos populair. Bij jong en oud. Want wie kent niet hun allerbekendste hit Child In Time. Jaar in jaar uit hoog genoteerd in de Top 2000. En wat is het dan heerlijk dat we in Nederland beschikken over Stormbringer, met voorsprong de beste, nee, allerbeste Deep Purple tribute! Met een zanger die beschikt over een ongeëvenaarde zangstem. Gaat dat zien, gaat dat vooral horen!

18.45 – 20.00   COLDPLAY door COVERPLAY (België/Frankrijk)

Coldplay populair in Nederland? Nou en of! Toen in 2022 de kaarten voor de 2023 concerten te koop kwamen ontstond er een digitale rij van 600.000!! wachtenden. De vier Amsterdamse concerten waren dan ook in recordtijd uitverkocht. Wij dachten in dat jaar dat het goed was op het festival een Coldplay tribute te programmeren. Dat werd Coverplay. En die gaven een show!!! Met als resultaat dan onze inbox de dagen daarna ontplofte. En iedereen wilde hetzelfde; we willen Coverplay volgend jaar weer zien! Wij luisteren graag naar ons publiek, zeker als ze zo massaal van zich laten horen. Maak je dan ook maar vast klaar voor, wéér, een fabelfantastisch optreden! Viva la vida op het Blommenkindersfestival 2024….

20.15 – 21.30    QUEEN door MOTHER MERCURY (België)

Door de jaren heen is Queen alleen maar populairder geworden. Kijk maar eens naar de Top 2000. Queen staat met de meeste hits in deze lijst genoteerd. Met maar liefst 34 (!!) nummers scoren ze zelfs beter dan The Beatles. Wow, echt niet normaal toch? Als tribute band moet je dan wel van goede huize komen wil je je publiek laten geloven dat Freddie met zijn mannen op het podium staat. Maar lukt Mother Mercury hééééél erg goed. Vijf professionele en bezielde muzikanten zetten een spetterende liveshow  neer. Waardoor je je even in het Wembley stadion kunt wanen als publiek bij Live Aid 1985. Doe je ogen maar dicht en Mother Mercury Will Rock You!

21.45 – 22.45   U2 door U2be (België)

Dat hebben we geweten vorig jaar. Het openluchttheater zat tijdens het optreden van U2be bom- en bomvol, de toegang was versperd door honderden festivalgangers die met geen mogelijkheid, hoe graag ze ook wilden, het optreden van U2be konden bijwonen. We hebben daar en toen de beslissing genomen om U2be weer te boeken voor 2024. En dan natuurlijk op het hoofdveld en als afsluiter! Nog een paar hits noemen als voorpret? Sunday Bloody Sunday, With Or Without You, Beautiful day, Pride, en ga zo maar door. Nummers die je in je hoofd meteen meezingt. U2be is één van de meest authentieke U2 tributes van Europa, een must see en hear voor iedereen die van de weergaloze U2 sound houdt. 

ROCKET PODIUM   

13.45 – 14.45    REMEDY ROAD

Als piepjonge mannekes startten vier vrienden in 2015 met hun band. Al meteen sloten de bluesliefhebbers de band, toen nog The Remedy geheten, in hun harten. The Remedy speelde in de beginjaren een set met covers van hun blueshelden. Inmiddels zijn we negen jaar verder en zijn de piepjonge mannekes  geworden tot jonge mannen. En spelen ze niet alleen bluescovers maar beschikken ze daarnaast over een repertoire met eigen nummers. Dat ze al met veel succes speelden op het mooiste Nederlandse Bluesfestival, Kwadendamme Blues. De band is weliswaar nog steeds ‘jong’ maar de bandleden zijn wel allen voorzien van een oude ziel. Apart toch? En mooi dat de bluesvonk steeds verder uitbrandt tot een lekker hooglaaiend vuur!

15.15  –  16.15     NIENKE DINGEMANS BAND

De liefde van Nienke voor de Blues begon toen ze op 12 jarige leeftijd een concert van Beth Hart bezocht. Via Spotify kwam ze op het spoor van Blues-grootheden als B.B. King, het ontstaan van die muziek en later de meer ruigere blues. Ze timmerde aan de weg en hoe! Met haar krachtige en doorleefde soulvolle bluesstem maakte ze indruk. Zo wijdde Mart Smeets in de VARA gids een hele column aan haar. Het afgelopen jaar won de negentienjarige singer-songwriter de Award voor Jong Blues Talent en tourt ze met haar Nienke Dingemans Band door Nederland. Nienke wordt gezien als bluestopper maar haar muziek is veel breder; van blues tot soul en van country tot jazz. Een jonge ster om te koesteren!

16.45 – 17.45    FOO FIGHTERS door MONKEY WRENCH

Foo Fighters is de grootste rockband van deze tijd, voortgekomen uit een van de meest invloedrijke bands allertijden: Nirvana. Iedereen die ooit een concert van ze heeft gezien weet ook dat het een van de meest energieke podiumacts is die je kunt meemaken. Van het begin tot de allerlaatste noot gaat het hard, heel hard. En dan gaat het niet alleen over het aantal decibellen dat je voor je kiezen krijgt. Bij Monkey Wrench gaat dat niet anders. Monkey Wrench speelt het Foo Fighters repertoire en staat garant voor 120% energie, fun en bovenal compromisloze ROCK, inderdaad met hoofdletters!, en is daarmee een prachtig eerbetoon aan hun helden….

18.15 – 19.15     RUBEN HOEKE BAND

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland en U.S.A. Hij bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als ‘een stergitarist van wereldklasse’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de Ruben Hoeke Band ook dit jaar weer ten strijde met een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues. Yeah!

19.45 – 20.45   MAGIC FRANKIE & THE BLUES DISEASE

Na vele jaren te kampen hebben gehad met gezondheidsproblemen is Magic Frankie weer helemaal terug! Vanaf de jaren tachtig maakte Magic Frankie & The Blues Disease een overweldigende indruk  in de vaderlandse en internationale muziekwereld met hun Chicago blues. Magic Frankie trad onder andere op als special guest bij concerten van B.B. King en Ray Charles. Wat zijn we blij dat de meest sympathieke Gangster of the Blues op het Rocket Podium staat…. the magic is still there! Frankie’s virtuoze en bijtende gitaarspel, ondersteund door broer Coen op drums, Pim Spetter op piano en Joris Verbogt (bas), zorgt dat het publiek weer kan genieten van blues zoals blues moet zijn.

OPENLUCHTTHEATER

14.00 – 15.00   BOB DYLAN door JACQUES MEES

Het verhaal van Bob Dylan kent iedereen. Zijn muziek inspireerde talloze muzikanten. En zijn reeks hits is eindeloos. Het begon in 1963 natuurlijk allemaal met Blowin’ In The Wind, daarna volgden songs als Like A Rolling Stone, Mr. Tambourine Man, Just Like A Woman en ga zo maar door. Het probleem met Bob was dat in de loop van de jaren zijn stem ging haperen. Wil je de fameuze Dylan songs horen zoals ze vroeger klonken? Dan mag je het optreden van Jacques Mees niet missen. De Nederlandse Bob Dylan beschikt over een prachtige zangstem die naadloos past bij de sfeer van de Dylan songs.

15.30 – 16.45    R.E.M. door REMind

Helaas….. R.E.M. is niet meer live te bewonderen. De band is immers ruim 10 jaar geleden gestopt.  Maar wat was het een geweldige band. Met wereldhits als Losing My Religion, Everybody Hurts en Shiny Happy People. De eigenzinnige composities waren een combinatie van folk en Rock. R.E.M. bracht zowel stevige als rustige nummers. Lastig om als tribute band deze sound perfect na te spelen, de specifieke R.E.M. sfeer is namelijk heel moeilijk te creëren. Alleen als je als muzikanten de juiste balans vindt bereik je die sfeer. Gelukkig is daar nu REMind. Zij spelen sinds 2017 de nummers van R.E.M. Ga er maar eens voor zitten daar in het Openluchttheater….

17.15 – 18.15     GHOST RED WIRE

Ghost Red Wire kan wellicht het best worden omschreven als een band die rock, blues en soul op één hoop veegt en daar een hele stevige psychedelische saus van maakt. Ghost Red Wire draait om de essentie van muziek. Muziek recht uit het hart. Muziek als een ontdekkingsreis. Muziek vol staccato ritmes, onverwachte wendingen en creativiteit. Muziek die je moet beluisteren met je ogen dicht. Liefst gezeten op een oosters tapijt en in de yoga houding. Wellicht dat het oosters tapijt waar je opzit naar hogere sferen stijgt. Beleef die muzikale trip naar de hemel onder leiding van frontman Stan Aarts in het Openluchttheater.

18.45 – 19.45    NEIL YOUNG door NEIL YOUNG MIRROR BAND

Neil Young door de Neil Young Mirror Band. Wat moet je daar van verwachten? We hebben het ons gemakkelijk gemaakt en nemen gewoon een stuk tekst over dat na een optreden werd geschreven: “De aanwezigen zijn verbijsterd, doe je ogen dicht en het verschil met de echte Neil Young is niet te maken. Ongeloof! En hier en daar worden uit de ooghoeken kleine traantjes weggeveegd. De pauze, buiten in de felle zon, wordt gebruikt om de verbazing over dit optreden met elkaar te delen. Voor fans van Neil Young is deze band een absolute aanrader’. Zo, dit hadden wij niet beter kunnen verwoorden! Gaat dat dus horen!

 

 

Festivalpresentatoren:   ERIC VAN DEELEN EN NICK ADRIAANSEN

De presentatoren werken nauw samen om alle bands aan het publiek voor te stellen. Eric is een muziekliefhebber pur sang, als DJ actief bij SOOZ. Maar ook ‘het woord’ is hem niet vreemd als voormalig Stadsdichter(2017-2020) van Roosendaal.
In het dagelijks leven werkzaam als docent maar nu op het podium van het Blommenkinders Festival is Nick een jonge gast met een ‘oude’ muziekziel. Met een diepgewortelde liefde voor muziek neemt hij een flinke dosis energie en aanstekelijk enthousiasme mee naar Blommenkinders.

Blommenkids

De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium ook nu een eigen plek.  De jongste blommenkinders kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten.  Dit jaar mogen de kinderen iets wat ze thuis nooit zullen mogen! Echte auto’s beschilderen! Kids kunnen zich ook laten schminken. Er zijn super leuke workshops die worden verzorgd door Adelheid.

Festivalmarkt

Een intieme markt waar leuke spulletjes voor een mooie prijs op de kop kunnen worden getikt. Er zijn kraampjes met onder andere: oosterse artikelen, tweedehands boeken, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen en nog veel meer.

 

Fotomoment: Op het zebrapad!

Vanaf 2014 is op het festivalterrein het ‘fotomoment’ aanwezig. Tienduizenden bezoekers lieten zich hier al fotograferen. Als John of Yoko in het Hilton bed, als ‘Easy Rider’ motorrijder, als onderdeel van de beroemde Beatles hoes ‘Sgt.Pepper’, als hippie op het Woodstockfestival.
Dit jaar kun je je als één van de Beatles laten fotograferen op het beroemdste zebrapad allertijden….